A "nagykutyások" szerint természetesen ez nem kutya, aki viszont nem szereti a kutyákat az a mopszokat sem szereti, szóval akkor mégiscsak kutya... Egy ismerősöm szerint azért fél tőle a gyereke mert a mesékben így szokott kinézni a gonosz... Számomra viszont ő pont a furcsaságai miatt a legszebb és legnagyszerűbb kis lény a világon...

Allergia

A mopszok szervezete általában érzékenyebb mint egy átlagos kutyáé ezért bármilyen típusú allergia felütheti a fejét. Fontos odafigyelni arra, hogy mit eszik - ételallergia, mivel védekezünk a kullancs ellen, hányszor és mivel fürdetjük - bőrallergia és óvjuk a bogárcsípéstől is. Itt most egy konkrét példát emelek ki, amire általában nem gondolunk pedig az egyik legveszélyesebb allergiát kiváltó szer, az az éves kombinált oltás. Nálunk az oltás után 2-3 óra elteltével kezdett puffadni a pofija, majd kb. 10 perc alatt sharpei-szerűre dagadt a kutya egész feje, ami azért is különösen veszélyes, mert akár fulladást is okozhat, úgyhogy rohantunk vele az ügyeletre, ott kapott egy injekciót amitől rövid időn belül jobban lett. Ha nem szeretnétek így járni, tanácsos az éves kombinált oltást eleve 2 részletben vagy kálcium injekcióval kiegészítve kérni.

1 megjegyzés:

  1. Kedves mopsztartó!:)
    Nagyon tetszik ez az oldal, szinte mindent elolvastam, amit a kutyusról írt! Mi 2 hete kaptunk egy lassan 7 éves mopszit. A kombinált oltástól ő is allergiás rohamot kapott, nagyon megijedtünk. futkározhattunk miatta állatorvoshoz.
    Olyan kérdésem lenne, hogy nem tetszik azt tudni,hogy amikor elviszem sétálni, közbe közbe leül, és nem akar velem jönni... Ezt csak pár napja csinálja. először arra gondoltunk,hogy fájt a hasa,mert kissé szorulása volt. de azóta többször csinálta, de akkor rendes székletet volt. Kicsit ijesztő.
    Kérem, ha tud,akkor segítsen!
    Köszönettel: Süli Renáta

    VálaszTörlés