A "nagykutyások" szerint természetesen ez nem kutya, aki viszont nem szereti a kutyákat az a mopszokat sem szereti, szóval akkor mégiscsak kutya... Egy ismerősöm szerint azért fél tőle a gyereke mert a mesékben így szokott kinézni a gonosz... Számomra viszont ő pont a furcsaságai miatt a legszebb és legnagyszerűbb kis lény a világon...

Hőguta

Mindenki hallott már arról, hogy a kutyák hűtésére különösen oda kell figyelni nyáron, nem szabad őket tűző napon zárt térben vagy víz nélkül hagyni hosszú ideig, mert a súlyos túlhevülés az életükbe is kerülhet. Mindezt a mopszok esetén szorozzátok meg 5-tel, mert a rövid orruk miatt még nehezebben hűtik magukat. Ennek sajnos szomorú bizonyítékát is láttam egyik nap. Elvissel épp állatorvosnál voltunk (ugyan hol máshol, lassan gyakrabban járunk oda, mint parkba) amikor egy eszméletét vesztett mopszal a karjában jött be egy középkorú pár. A kutya nyelve már lilán lógott ki a szájából a pár pedig az mondta, hogy most találták a kutyát. Egy ilyen látványra garantáltan minden mopszos gyomra görcsbe rándul. Épp azt latolgattuk a párommal, hogy örökbe fogadjuk-e a kutyust, mikor a pár újra megjelent és azt mondták, hogy a kutyus már nem élt.

Tipp: Kapható már kutyák számára hűtőruha, hűtőfekhely vagy hűtőkendő, ezeket be kell nedvesíteni és párolgással pótolják a verejtékezést. Szerintem egy mopsz számára leginkább a ruha lehet hasznos, ennek viszont elég borsos az ára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése