A "nagykutyások" szerint természetesen ez nem kutya, aki viszont nem szereti a kutyákat az a mopszokat sem szereti, szóval akkor mégiscsak kutya... Egy ismerősöm szerint azért fél tőle a gyereke mert a mesékben így szokott kinézni a gonosz... Számomra viszont ő pont a furcsaságai miatt a legszebb és legnagyszerűbb kis lény a világon...

Szőrápolás

Furminátor
Én hiszek abban az állításban miszerint egy kutyát nem szabad túl gyakran fürdetni, főleg ha egy érzékeny bőrű mopszról beszélünk. Viszont mopsz esetén a fésülésből sosem elég. Gyakorlatilag olyanok mint egy folyton termő szőrgyár, ezért aki nem tud megbarátkozni a gondolattal, hogy nincs egy ruhadarabja és egy bútordarabja, amin ne éktelenkedne kutyaszőr az semmiképp ne akarjon mopszot. Hidd el tényleg nincs az a csoda sampon vagy csodafésű vagy csodamódszer ami végleg megoldaná a problémát: 
  1. Furminátor: erről az eszközről csodákat zengenek, és valóban végighúzod 1-2-szer a kutyán és láss csodát tele van szőrrel. A gond csupán az, hogy egy óra fésülgetés után végighúzod és még mindig ugyanúgy tele van szőrrel. Csak növési irányba szabad használni!
  2. Sima kutya-macska fésű: ezt szoktam kombinálni a furminátorral, mert ezzel szőriránnyal ellentétesen is lehet fésülni. És fürdetés után is ezt szoktam használni, mert olyankor csomóban hullik a szőre és ebbe több szőr fér bele mint a furminátorba.
  3. Ragacsos papírhenger: ebből ipari mennyiséget fogyasztunk, ruhára, bútorra kiváló.
  4. Kutyanyírás: hát igen, már ezt is kipróbáltuk, de nekem nem jött be, ugyanúgy hullik a szőre, csak mivel rövidebb nem annyira feltűnő, a kutya viszont úgy nézett ki így mint egy kis csupasz csiga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése